De ce bem ceaiul de hibiscus

Hibiscusul (Rosa sinensis) este o plantă tropicală și subtropicală originară din estul Asiei, denumită popular „trandafir japonez”, datorită florilor sale mari și roșii. Hibiscusul face parte din aceeași familie ca arborele și cacao și bumbacul.
Din scoarța de hibiscus se extrag fibre destul de groase care sunt folosite la confecționarea fustelor tradiționale din Polinesia. Fibrele din hibiscus sunt considerate a fi cele mai naturale fibre din industria textilelor.
Medical se recomandă consumul ceai de hibiscus pentru: ameliorarea hipertensiunii, diabet și hipercolesterolemie. Ceaiul din flori de hibiscus este diuretic, tonic, reconfortant, laxativ. Poate ține locul cafelei de dimineață, având și o acțiune benefică de combatere a hipertensiunii arteriale și a stresului.
Un studiu realizat recent a demonstrat faptul că persoanelor care beau zilnic ceai de hibiscus le scade tensiunea arterială în mai puțin de o lună. De asemenea, ceaiul de flori de hibiscus conține antioxidanți care ajută la reducerea depozitelor de grăsimi instalate pe artere și scade nivelul colesterolului rău din sânge. De aceea, este foarte indicat în prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiace. Este și un bun antioxidant și previne degradarea celulelor.

Lasă un comentariu