Remedii simple pentru albirea dinților

O dantură perfectă este rețeta sigură pentru un zâmbet cuceritor sau pentru a părea mai tânăr. Dinții tind să se îngălbenească sau să se păteze de-a lungul timpului, din cauza alimentației sau a fumatului, dar și din cauza unei îngrijiri deficitare.Uneori problemele genetice sau medicamentele cauzează modificări de culoare ale dinților. În afara vizitelor regulate la medicul dentist există și câteva metode simple, la îndemâna oricui:
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un agent eficient de albire. Nu numai că îmbunătățește aspectul culorii dinților, dar elimină și placa dentară acumulată. Se amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți și se periază dinții de două ori pe săptămână. Din când în când poți combina bicarbonatul de sodiu cu câteva picături de zeamă de lămâie pentru un efect vizibil, dar nu foarte de des pentru că smalțul dinților poate fi afectat.
Lămâia
Lămâile conțin agenți de albire, care funcționează bine împotriva dinților galbeni. Se poate folosi coaja de lămâie pentru a curăța dinții sau se poate clăti gura cu suc de lămâie amestecat cu puțină apă.
Un măr sau un morcov zilnic
Unii stomatologi recomandă merele sau morcovii pentru albirea naturală a dinților. Celuloza conținută acționează ca un abraziv ce îndepărtează bacteriile și păstrează dantura albă și strălucitoare.
Căpșunile
Profită de sezonul căpșunilor! Zdrobește o mână de căpșuni până ce vor arăta ca o pastă moale și adaugă o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu și amestecă bine. Aplică amestecul cu o periuță de dinți moale și perie dinții ca atunci când te speli pe dinți, dar mai lent, pentru a da preparatului posibilitatea să acționeze. Operațiunea trebuie să dureze cinci minute și poate fi repetată o dată pe săptămână.
Portocalele
Cojile de portocale conțin calciu și vitamina C, care lupta împotriva bacteriilor din gură. Acestea elimină elimină, la rândul lor, decolorarea dinților. Pentru o eficiență mai mare, se recomandă frecarea dinților cu coajă de portocală de trei ori pe săptămână.
Sarea
Sarea ajută dinții să se mențină curați și, de asemenea, îi albește. Pentru a reduce decolorarea este suficient să aplici sare pe dinți zilnic, timp de o lună.

Lasă un comentariu