Remedii naturale pentru gingii sănătoase și dinți puternici

Cei care suferă de probleme ale gingiilor și dinților pot încerca următoarele remedii pentru a îmbunătăți sănătatea acestora. 

  • Uleiul de cuișoare tratează problemele la nivelul gingiilor și durerile de dinți

Dacă ne referim la remedii naturale pentru gingii inflamate sau dureri de dinți, cuișoarele sunt recunoscute ca fiind cel mai bun remediu care poate fi preparat acasă. Acestea au proprietăți de vindecare, care reduc durerea și inflamația în câteva ore.
Este recomandat să vă masați gingiile cu câteva picături (aproximativ 3 picături) de ulei de cuișoare apicate pe un tampon de vată și să masați gingiile. Uleiul de cuișoare va ajuta la vindecarea și întărirea țesuturilor. Totodată, se poate adăuga câte o picătură de ulei de cuișoare la pasta de dinți pe care o folosiți atunci când vă spălați pe dinți.

Ghimbirul este un puternic condiment anti-inflamator și un analgezic eficient. Îl puteți utiliza la diferite preparate, salate sau să îl consumăm crud, fără a exagera. Combinația de ghimbir ras sau feliat împreună cu puțină miere va ajuta la întărirea țesuturilor gingivale.
Ceaiul de ghimbir se poate folosi la clătirea gurii.

  • Ceapa distruge bacteriile

Într-adevăr, știm că ceapa provoacă respirația urât mirositoare. Cu toate acestea, nimic nu este la fel de puternic decât ceapa în acțiunea de distrugere a bacteriilor.
Da, știm că ceapa provoacă respirația urât mirositoare. O felie de ceapă consumată nu va face nimănui rău, cât timp vă spălați pe dinți după aceea și mestecați frunze de mentă pentru a elimina mirosul neplăcut.
Argila este un foarte bun abraziv cu o duritate potrivită iar praful de argilă este foarte bun pentru periaj și pentru regenerarea gingiilor. Senzația de curățenie de după periajul cu praf de argilă este unică.
Propolisul este excepțional pentru dezinfecție, protecție și asanare a mediului din cavitaea bucală. Are doar dezavantajul că se depune pe dinți și modifică pentru moment culoarea dinților. Acest lucru nu trebuie să ne îngrijoreze deloc, fiindcă el are în felul acesta un efect protectiv suplimentar și se poate curăța oricând clătindu-ne gura cu vodca sau whisky (fără a înghiți).
Periajul cu bicarbonat de sodiu are efecte benefice asupra dinților și gingiilor.
Masajul gingiiilor cu ulei de susan și ulei de măsline extravirgin are efecte neasteptat de bune în parodontoze.

Lasă un comentariu