Ganoderma lucidum, elixirul longevității

În medicina tradiţională chineză, ciuperca ganoderma,  cunoscută și sub denumirea de Reishi, este considerată un „elixir” al nemuririi, având capacitatea de a creşte longevitatea şi de a vindeca numeroase boli. Ganoderma era venerată de împărații marilor dinastii chineze și japoneze, care o consumau cu ceaiuri tonice. Este considerată mult mai puternică decât ginsengul și conține peste 200 de elemente active, benefice pentru organismul uman.
Conform studiilor ganoderma are efecte benefice în scăderea colesterolului și în remedierea alergiilor inflamatorii. În China este utilizată de peste 4000 de ani, fiind folosită în tratamentul cancerului, tulburărilor hepatice, hipertensiunii arteriale şi a altor maladii. Ganoderma lucidum este considerată o plantă Rasayana (reîntineritoare) care creşte longevitatea, reduce oboseala mentală şi fizică, menţine vitalitatea organismului, susţine şi modulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte performanţele organismului. Pentru eficiența terapeutică maximă este indicată folosirea in paralel de alimente bogate în vitamina C (citrice, pătrunjel proaspăt).
 Cancerul și sistemul imunitar
Este deseori utilizată ca imunostimulator pentru persoanele cu cancer (sau HIV), ganoderma fiind un bun întăritor pentru organism și un bun combatant al proliferării celulelor canceroase.
În 2003, un studiu desfășurat pe 34 de pacienți în stadii avansate de cancer, a demonstrat o creștere semnificativă a celulelor T (celule ale sistemului imun cu rol important în prevenirea afecțiunilor autoimune) în urma administrării ganoderma de 3 ori pe zi – pe parcursul a 12 săptămâni.
Testele de laborator efectuate pe celulele de cancer mamar, au relevat ca o combinație de extract de ganoderma și ceai verde îmbunățește abilitatea ciupercii de a încetini dezvoltarea celulelor canceroase.
Utilizarea regulată a suplimentelor pe bază de ganoderma cresc nivelul de antioxidanți din organism, necesari protejării împotriva bolilor și îmbătrânirii.
Proprietăți:

  • fortifică sistemul imunitar;
  • eficientă împotriva diferitelor tipuri de cancer;
  •  ajută organismul împotriva bolilor coronariene;
  • îmbunătățește circulația sanguină;
  • utilă în detoxifierea organismului și refacerea celulară;
  • proprietăți anti-oxidante ce ajută la menținerea metabolismului;
  • previne degenerarea țesuturilor protejând organismul de boli;
  • protejează ficatul și intestinele;
  • este indicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială;
  • nu are efecte adverse în cazul utilizării pe perioade îndelungate;
  • stimulează circulația periferică și cerebrală;
  • diminuează durerile provocate de gastrită și ulcer.

Indicații: tumori canceroase, hepatită, diabet, astm, bronșită, afecțiuni generate de scăderea imunității, tulburări de memorie și de concentrare, afecțiuni cardiace, în geriatrie, slăbiciune, oboseală,surmenaj, infecții urinare, boli de piele, dureri de cap și de umeri cauzate de hipertensiune, ateroscleroză, obstrucții vasculare cerebrale, infarct miocardic, apoplexie cerebrala, angină pectorală, dureri menstruale, menopauză, afecțiuni reumatismale, artrita, dureri articulare, sciatică, vene varicoase, boli de piele.
Mod de administrare: 1 g de 4 ori pe zi. În situații mai grave se poate dubla doza.
Atenționări:

  • Unele persoane pot resimți uscăciunea căilor respiratorii (nas, gât), greață sau probleme gastrointestinale după administrarea de ganoderma.
  • Deoarece ciuperca poate interfera cu anumite tratamente medicamentoase (anticoagulante, agenți chimioterapeutici), se recomandă consultarea medicului înaintea administrării.

Lasă un comentariu