Gudmar (Gymnema sylvestre)

Planta este originară din pădurile tropicale din sudul și centrul Indiei. Denumirea în sanscrită a plantei înseamnă „corn de berbec“, datorită frunzelor sale eliptice și lunguiețe. Componentele sale medicinale active sunt frunzele și rădăcinile.
Gudmar este cunoscut ca „distrugătorul de zahăr“, deoarece atunci când este utilizat o perioadă mai lungă de timp reduce nivelul de zahăr din sânge, fiind unul dintre ingredientele principale folosite la fabricarea tuturor medicamentelor naturale pentru diabet, alături de scorțișoară, crom, zinc, biotină, afin.
Beneficii

  • Extractele din această plantă sunt utilizate pentru a trata probleme ca hiperglicemia, obezitatea, nivelul ridicat de colesterol, anemie și digestie.
  • Gudmar suprimă gustul alimentelor dulci și, în consecință, reduce dorința de a mânca.
  • Din rădăcina sa se face o pastă ce se aplică pe rănile provocate de mușcăturile de șarpe.
  • Gudmar controlează și reglează greutatea, menține nivelul lipidelor sănătoase din sânge, controlează pofta de zahăr, iar frunzele proaspete de gudmar neutralizează gustul de dulce și amar.

Gudmar este util în astm, bronşită, tuse, anorexie, dischinezie biliară, hepatopatie (aplicații externe, combinat cu ulei de ricin), ulcer gastro-duodenal, vomă, febră tifoidă, furunculoză, inflamaţie, leucodemie, cardiopatie, splenomegalie (aplicații externe, combinat cu ulei de ricin), afecţiuni ocular (pulberea de Gudmar este utilă în cazurile de opacitate a corneei, opacitate a corpului vitros și pentru neutralizarea senzațiilor de arsură resimțite la nivelul ochilor), oftalmie, dismenoree, calculi renali, diabet insipid, disurie, glicozurie, litiază urinară, convalescenţă, diabet zaharat tip I şi II (stimulează secreția de insulină, reduce sensibilitatea pentru gustul dulce și amar), febră, tuse, hemoroizi, afecţiuni ale aparatului urinar, constipaţie, edeme, afecţiuni hepatice, dislipidemii, afecţiuni ale pancreasului, hipercolesterolemie, astenie generală.
Mod de administrare: 1 g de 4 ori pe zi

Un comentariu la „Gudmar (Gymnema sylvestre)”

Lasă un comentariu