Epimedium (Iarba Berbecului)

Epimedium, cunoscut sub numele de Iarba Berbecului, este un gen din care fac parte peste 60 de specii de plante erbacee cu flori din familia Berberidaceae. Majoritatea cresc în sudul Chinei, dar pot fi întâlnite şi în Europa, Asia de sud, centrală şi estică. Legenda spune că numele i-a fost dat de un cioban chinez care a observat reacţia afectuoasă a berbecilor asupra oilor după ce consumau iarba.
Plata este recunoscută pentru că elimină disfuncţiile erectile (creşte nivelurile oxidului nitric, ce relaxează musculatura netedă, permiţând creşterea fluxului sanguin în zona organelor genitale), creşte libidoul masculin şi feminin, antistress (creşte nivelele de adrenalină, noradrenalină, serotonină şi dopamină), imunostimulentă, antibacteriană, antireumatică, hipoglicemiant, vasodilatator, diuretic, creşte rezistenţa la oboseală, antitusivă, tonic general.
Se recomandă în cazuri de ejaculare precoce, impotenţă, frigiditate, bronşită, astm, lumbago, artrită, dureri articulare, osteoporoză, amorţeli şi slăbiciuni de la nivelul membrelor, anxietate, stress, tratarea stărilor din menopauză, pierderi de memorie.
Doza: 1 x 3 g/zi

Lasă un comentariu