Damiana (Turnera diffusa)

Considerată afrodiziacul mayaşilor, deoarece ei au folosit-o primii, damiana (Turnera diffusa) este o plantă originară din America de Sud ce şi-a reconfirmat renumele şi în perioada modernă. Este cunoscută pentru efectele sale extraordinare în creşterea performanţelor sexuale, în special la bărbaţi, dar și ca tonic sexual pentru femei ce stimulează fertilitatea prin echilibrarea hormonală. Damiana este un excelent afrodiziac atât pentru bărbați cât și pentru femei și, de asemenea, un remediu antidepresiv, anxiolitic, diuretic, laxativ, reglează ciclul menstrual, combate ejacularea precoce, stimulează secreția de testosteron, suprimă tusea, sedativă, tonică, antiseptică, astringentă, antiulcerogenică, antiextrogenică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă.
Damiana are capacitatea de a scădea nivelul de zahăr din sânge, efect similar medicamentelor antidiabetice. Astfel, administrarea simultană a celor 2 forme de tratament poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge mult sub nivelul normal, condiție medicală ce poartă denumirea de hipoglicemie.
Se recomandă folosirea sa în cazuri de impotență masculină, frigiditate (readuce capacitatea de a atinge orgasmul), dereglări ale menstruației, infecții renale, probleme digestive, epuizare nervoasă, depresie, anxietate, constipație, ejaculare precoce, probleme psihosexuale (stress, lipsa erecției sau erecție de slabă calitate), erizipel, astm, bronșită, diabet, dizenterie, migrene, emfizem pulmonar.
Precauţii şi contraindicații:
Damiana nu este o plantă lipsită de efecte secundare, unele dintre ele chiar periculoase, de aceea se recomandă evitarea dozelor mari și dese de damiana. Această plantă conține arbutin, care e transformat în hidrochinona ce poate avea reacții secundare negative ca greață, vărsături, zgomote în urechi, convulsii și în cazuri severe, deces.
Nu se recomandă administrarea tratamentului cu damiana la femeile care alăptează și nici la persoanele care suferă de boli renale sau ale ficatului.
De asemenea, nu se va administra persoanelor care vor suferi o intervenție chirugicală în următoarele 14 zile de la administrare.
Mod de administrare intern: 0,5 g de 4 ori pe zi.

Lasă un comentariu